ΚΟΣΜΟΣ

Πλήρη συμμετοχή των Κούρδων της Συρίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ζητά η Μόσχα

Πλήρη συμμετοχή των Κούρδων της Συρίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ζητά η Μόσχα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ένα τηλέφωνο, στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε την Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (29/4) οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι (John Kerry) και Σεργκέι Λαβρόφ (Sergey Lavrov), στην οποία συζήτησαν τρόπους για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία και την ενδυνάμωση της εύθραυστης εκεχειρίας.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον.

«Ο Λαβρόφ για άλλη μια φορά επισήμανε την ανάγκη της πλήρους συμμετοχής των Κούρδων της Συρίας στις συνομιλίες μεταξύ των αρχών της χώρας (σ.σ. της Συρίας) και της αντιπολίτευσης, καθώς και τον τάχιστο διαχωρισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις –Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα– για τις οποίες η εκεχειρία δεν ισχύει», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μόσχα.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για την κατάσταση στην Ουκρανία και το Ναγκόρν Καραμπάχ (Nagorno-Karabakh), καθώς και για διμερή θέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ