ΚΟΣΜΟΣ

Νέος επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον ο Νορβηγός Έρικ Σολχάιμ

Νέος επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον ο Νορβηγός Έρικ Σολχάιμ
Ο 61χρονος Νορβηγός πολιτικός και διπλωματης Έρικ Σολχάιμ Twitter @UNEP

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας Έρικ Σολχάιμ (Erik Solheim) ορίστηκε σήμερα επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/5) ο διεθνής οργανισμός.

Ο 61 ετών Σολχάιμ διηύθυνε από το 2013 την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας (Development Assistance Committee) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Διεθνούς Ανάπτυξης της Νορβηγίας από το 2007 έως το 2012, στις κυβερνήσεις συνεργασίας του σοσιαλδημοκράτη Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg), σημερινού γενικού γραμματέα του NATO.

Θα αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο Αχίμ Στάινερ (Achim Steiner), ο οποίος ήταν εκτελεστικός διευθυντής του UNEP επί δέκα χρόνια. Ο Στάινερ έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του:

Συγχαίρω τον Έρικ Σολχάιμ για την ανάδειξή του στη θέση του έκτου εκτελεστικού διευθυντή στην 44χρονη ιστορία του UNEP. Ο κ. Σολχάιμ υπήρξε ένας ισχυρός υποστηρικτής του UNEP κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Περιβάλλοντος της Νορβηγίας και συνέχισε να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια.

Το Πρόγραμμα έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι (Nairobi).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ