ΚΟΣΜΟΣ

Γυρίζουν την πλάτη στο σούσι οι Ιάπωνες

Γυρίζουν την πλάτη στο σούσι οι Ιάπωνες
REUTERS/Yuriko Nakao

Η κατανάλωση του ψαριού στην Ιαπωνία φαίνεται να πέφτει καθώς η νέα γενιά προτιμάει το κρέας και τα μπέργκερ.

«Οι νεαροί Ιάπωνες καταναλώνουν λιγότερο ψάρι σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, που κατείχαν την πρώτη θέση σε κατανάλωση του στον κόσμο», δήλωσε ο αναλυτής Γκόρτζαν Νίκολικ (Gorjan Nikolik) στους Financial Times.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα, τα αποθέματα του φρέσκου και κατεψυγμένου ψαριού, έχουν πέσει στους 353.000 τόνους σε σύγκριση με το 2014 που ανέρχονταν στους 362.800 τόνους. Τα αποθέματα φαίνεται να σημειώνουν πτώση 21%.

Χαρακτηριστικά, το 2006, οι Ιάπωνες έτρωγαν περισσότερο ψάρι παρά κρέας ενώ σήμερα η χώρα κάνει την μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Το κενό θα μεγαλώσει μέχρι το 2016 με το ποσοστό να αυξάνεται στο 30% σε σύγκριση με το ψάρι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του RT.

Τα θαλασσινά, είναι παραδοσιακά σημαντικό συστατικό της ιαπωνικής διατροφής, η οποία περιλαμβάνει από θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες μέχρι και δηλητηριώδη fugu blow ψάρια.

Η διατροφή τους πλέον έχει πάρει στοιχεία από την Ευρώπη, φέρνοντας περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και κρέας στο τραπέζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ