ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι βασάνιζε και δολοφονούσε γυναίκες

Ζευγάρι βασάνιζε και δολοφονούσε γυναίκες
Sascha Steinbach/Getty Images/Ideal Images

Μια συγκλονιστική ιστορία με τουλάχιστον δύο θύματα δολοφονίας και δράστες ένας άνδρα και την πρώην σύζυγό του, είδε το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία και έκοψε την ανάσα της κοινής γνώμης.

Όπως αναφέρεται σε γερμανικά Μέσα ενημέρωσης και στο BBC, η αστυνομία ερευνά τους θανάτους δύο γυναικών που πιστεύεται ότι κρατήθηκαν ως όμηροι και βασανίστηκαν άγρια σε ένα σπίτι της πόλης Χέξτερ της βορειοδυτικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι ύποπτοι, Βίλφριντ Β. και Ανγκέλικα Μ. 46 και 47 ετών, αντίστοιχα, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Ο μεν άνδρας αρνείται τις κατηγορίες, εντούτοις οι πληροφορίες θέλουν την πρώην σύζυγό του να έχει ομολογήσει την ενοχή της.

Οι ερευνητές, μάλιστα, πιστεύουν ότι τα θύματα ενδεχομένως να είναι και περισσότερα από δύο, τα οποία γνωρίζουν μέχρι τώρα.

Το ένα από τα δύο θύματα και αυτό που οδήγησε τους ερευνητές στους δύο φερόμενους ως δράστες, είναι γνωστό ως Σουζάν Φ. (41 ετών). Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, τον περασμένο Απρίλιο, το ζευγάρι επιχείρησε να μεταφέρει τη βαριά τραυματισμένη Σουζάν στο σπίτι της στην Κάτω Σαξονία.

Στη διαδρομή, το ΙΧ τους χάλασε και αναγκάστηκαν να καλέσουν ταξί. Όσο περίμεναν, όμως, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε κι έτσι αναγκάστηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο που τη μετέφερε σε νοσοκομείο. Η άτυχη γυναίκα πέθανε λίγες ώρες αργότερα και οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία ότι έφερε αφύσικα τραύματα, πιθανότατα από βασανισμό. Κάπως έτσι, οι Αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν το ζεύγος και τελικά έφτασαν στη σύλληψή του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τρίτη, η αστυνομία αποκάλυψε ότι το ζευγάρι ευθύνεται και για τη δολοφονία της 33χρονης Ανίκα Β. τον Αύγουστο του 2014. Όπως και το άλλο θύμα, έτσι και η Ανίκα, επισκέφθηκε το σπίτι των δολοφόνων της έχοντας νωρίτερα δει μια αγγελία σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Σύμφωνα με τις Αρχές, βασανίστηκε πολύ άγρια, χτυπήθηκε πολλές φορές σε όλο του το σώμα, δέθηκε σε καλοριφέρ ή κοιμόταν σε κρύα πατώματα. Πέθανε την 1η Αυγούστου, το κορμί της τεμαχίστηκε και τα κομμάτια πετάχτηκαν στο τζάκι για να εξαφανιστούν τα ίχνη της...

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρχει και τρίτο θύμα στο «Σπίτι του τρόμου», όπως το χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα δε με τον Τύπο, η γυναίκα υποστήριξε ότι και η ίδια έπεφτε θύμα βασανιστηρίων από τον πρώην σύζυγό της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ