ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα εκβιασμού ο 5χρονος από το Αφγανιστάν που πήρε δώρο τη φανέλα του Μέσι

Θύμα εκβιασμού ο 5χρονος από το Αφγανιστάν που πήρε δώρο τη φανέλα του Μέσι
Φωτογραφίες του πεντάχρονου Μουρτάζα Αχμαντί από το Αφγανιστάν, να ποζάρει όλος χαρά με την αυτοσχέδια πλαστική φανέλα Μέσι, εικόνα που συγκίνησε πλήθη κόσμου τον περασμένο Ιανουάριο, όταν έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η οικογένεια του μικρού Μουρτάζα από το Αφγανιστάν, που έγινε διεθνώς γνωστός από τη φωτογραφία στην οποία φορούσε μία αυτοσχέδια φανέλα του Λιονέλ Μέσι (Lionel Messi) από πλαστική σακούλα, διέφυγε στο Πακιστάν, καθώς όπως δήλωσε ο πατέρας του η οικογένειά του δεχόταν απειλές.

Η οικογένεια τώρα ζει στη συνοριακή πόλη Κουέτα (Quetta) –πρωτεύουσα της επαρχίας Βελουχιστάν στο Πακιστάν– και έχει υποβάλει αίτηση ασύλου στα Ηνωμένα Έθνη.

«Έλαβα είκοσι–τριάντα απειλητικές κλήσεις από άγνωστο στο Αφγανιστάν, που με ρωτούσε γιατί διδάσκω στο παιδί μου για το ποδόσφαιρο και όχι για το Κοράνι», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού Μοχάμαντ Αριφ Αχμαντί (Mohammed Arif Ahmadi) στο CNN.

Ο Αχμάντι δήλωσε ότι η οικογένειά του αποφάσισε να φύγει από το Πακιστάν πριν από σαράντα ημέρες, καθώς ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους.

Ο Μουρτάζα Αχμαντί (Murtaza Ahmadi) έγινε viral στο διαδίκτυο, όταν στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου κάποιος θαυμαστής του Μέσι κοινοποίησε φωτογραφία του μικρού αγοριού.

Ο πατέρας του αγοριού δήλωσε στο CNN το Φεβρουάριο ότι ο Μουρτάζα παρακαλούσε μέρες ολόκληρες με δάκρυα στα μάτια για μια φανέλα του Μέσι. Μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, ο αδερφός του μικρού έφτιαξε μία από πλαστική σακούλα.

«Μόλις έβαλε την αυτοσχέδια φανέλα σταμάτησε να κλαίει», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού

Η συγκινητική αυτή ιστορία έφτασε μέχρι τον Αργεντίνο σταρο, που έστειλε τον Φεβρουάριο μέσω της Unicef μία φανέλα της Μπαρτσελόνα και μία της εθνικής Αργεντινής –με την υπογραφή του– και μία, επίσης, υπογεγραμμένη. Ο «μικρός Μέσι», όπως αποκλήθηκε από τα διεθνή Μέσα περιμένει τώρα να συναντήσει κάποια στιγμή το είδωλό του.

Η οικογένεια του αγοριού νοικιάζει, πλέον, ένα σπίτι στην Κουέτα για 43 ευρώ τον μήνα. Όπως λέει ο κ. Αχμαντί, η οικογένεια έχει συγγενείς στο Πακιστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ