ΚΟΣΜΟΣ

Ένα πλοίο-φάντασμα ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας

Ένα πλοίο-φάντασμα ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας
Preston Veteran Gaylor/Facebook

Ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας και κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την παρουσία του, την προέλευση του καθώς και πως βρέθηκε ακυβέρνητο.

Το 60 μέτρων «Tamaya 1» που φέρει σημαία της Νιγηρίας βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο σε παραλία της Λιβερίας, στη δυτική Αφρική την περασμένη εβδομάδα.

Αναφορές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας αποκαλύπτουν πως το πλοίο καταστράφηκε από πυρκαγιά. Οι καταπακτές άνοιξαν και το πλοίο γέμισε με πετρέλαιο και νερό, τα αίτια της φωτιάς, όμως, παραμένουν ακόμα άγνωστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Washed Oil Tanker Liberia beach 1

Πηγή:Preston Veteran Gaylor/Facebook

Στο κατάστρωμα βρέθηκε η μία από τις δύο σωσίβιες λέμβους, ενώ η δεύτερη αγνοείται, αυξάνοντας τα ερωτηματικά γύρω από το εγκαταλελειμμένο πλοίο.

Ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι το πετρελαιοφόρο έπλεε στη θάλασσα επί μία εβδομάδα, δεν εντοπίστηκε όμως ποτέ από την υπηρεσία «MarineTraffic», που δίνει πληροφορίες για τη θέση των πετρελαιοφόρων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τελευταία γνωστοποιημένη θέση του πλοίου ήταν νότια του Ντακάρ στη Σενεγάλη, στις 22 Απριλίου.

Ωστόσο, οι κάτοικοι φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για την άγνοια των αρχών αναφορικά με την ύπαρξη του πετρελαιοφόρου που ξεβράστηκε στη Λιβερία. Η αστυνομία προσπαθεί να κρατήσει τους κατοίκους μακριά από το ερειπωμένο πλοίο, καθώς φέρεται να βανδαλίστηκε από πειρατές.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Λιβερίας ερευνά μαζί με το λιμενικό ερευνούν τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες ερημώθηκε το πλοίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ