ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Κλούνεϊ: Ο φόβος δεν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στον Τραμπ

Τζ. Κλούνεϊ: Ο φόβος δεν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στον Τραμπ
REUTERS/ JEAN-PAUL PELISSIER

Την βεβαιότητά του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε σήμερα ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ.

“Δεν θα υπάρξει πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλούνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ταινία του Money Monster στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε το χειροκρότημα από τους δημοσιογράφους στην αίθουσα.

Ο φόβος δεν πρόκειται να οδηγεί τη χώρα μας. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες ή τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τον φόβο. Επομένως αυτό δεν πρόκειται να είναι θέμα”, σημείωσε ο ηθοποιός.

Για την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει ο Τραμπ, ο Κλούνει επέρριψε ευθύνες στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς δεν του υποβάλλουν τις σωστές ερωτήσεις.

“Ο Τραμπ είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πολλές τηλεοπτικές εκπομπές δεν έθεσαν τις σωστές ερωτήσεις. Είναι πολύ εύκολο γιατί τα νούμερα ανεβαίνουν. Το να έχεις ένα ειδησεογραφικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης, δεν σημαίνει ότι έχεις και περισσότερες ειδήσεις. Σημαίνει απλά ότι βλέπεις τις ίδιες ειδήσει περισσότερες φορές. Όταν δίνουμε τον λόγο στον Ντόναλντ Τραμπ, μπορούμε και να του θέτουμε ερωτήματα για τους πρόσφυγες” εξήγησε ο ίδιος.

“Εάν ενημερώναμε τους πολίτες για το πρόγραμμά του, αυτό θα είχε ένα αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό. Η μεγάλη καταστροφή προκύπτει από το ότι δεν ενημερωνόμαστε πλέον, πρέπει να μιλάμε για τα γεγονότα. Πρέπει όλα να ξεκινούν με βάση τα γεγονότα”, κατέληξε ο ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ