ΚΟΣΜΟΣ

Ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία

Ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία
Hezbollah Media Office/Handout via REUTERS

Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ο Μουστάφα Μπαντρεντίν, υψηλόβαθμος διοικητής της, σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα, από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

«Ο Μουστάφα Μπαντρεντίν έλαβε μέρος στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ισλαμικής αντίστασης από το 1982,» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ, ενώ σκοτώθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη που έγινε σε μία από τις βάσεις της, κοντά στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η οργάνωση διερευνά αν η έκρηξη αυτή, προκλήθηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό, πυραυλική επίθεση ή πυρά πυροβολικού.

Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Συρία.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, al-Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, στη διάρκεια των πεντάχρονων πολεμικών συγκρούσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ