ΚΟΣΜΟΣ

Ο κόσμος των εντόμων αποκαλύπτεται σε εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση

Ο κόσμος των εντόμων αποκαλύπτεται σε εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση
Oxford University Museum of Natural History

Μια φωτογραφική συλλογή από έντομα θα εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με το κέντρο "Microsculpture". Μια συλλογή που υπόσχεται να καταπλήξει και αυτούς που δεν "συμπαθούν" τα έντομα. 

Μέχρι στιγμής έχουν φωτογραφηθεί 30 έντομα που προβάλλονται σε πλήρες μέγεθος. Όπως υπόσχονται οι δημιουργοί της έκθεσης, ο εντομολόγος Τζέιμς Χόγκαν(James Hogan) και ο Βρετανός φωτογράφος Λέβον Μπις (Levon Biss), δεν έχει ξαναδεί ποτέ κανείς ένα σκαθάρι, ένα σκόρο με τέτοια ματιά.

skathari

Πηγή: Oxford University Museum of Natural History

Η ιδέα ήρθε το 2014, όταν ο 6χρόνος γιος του φωτογράφου του έδωσε ένα νεκρό σκαθάρι που βρήκε. Ήταν ακριβώς η στιγμή που ένοιωθε ότι είχε φωτογραφίσει τα πάντα και αναζητούσε την έμπνευση στον κήπο του. Και όπως φαίνεται την βρήκε.

Κάθε έντομο φωτογραφίζεται σε 20 και 30 τμήματά του ενώ χρειάζονται 10.000 φωτογραφίες για να δημιουργηθεί η τελική εικόνα. Το κάθε έντομο τοποθετείται σε ένα μικροσκόπιο και φωτίζεται με ειδικούς φακούς. Όπως αναφέρει το Wired, η φωτογράφιση μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ώρες, ενώ η ψηφιακή του επεξεργασία έως και μια εβδομάδα.

skathari 12

Πηγή: Oxford University Museum of Natural History

Η μικρογλυπτική αποκαλύπτει έναν κόσμο που δείχνει την ομορφιά που δεν μπορεί να αντιληφθεί το κοινό μάτι. «Με κάθε έντομο που φωτογραφίζω, βλέπω και μια καινούρια λεπτομέρεια. Και είμαι 40 ετών. Δεν βλέπω συχνά νέα πράγματα στις μέρες μας», αναφέρει ο Μπις.

muga

Πηγή: Oxford University Museum of Natural History

Η προσωπογραφία των εντόμων θα εκθέτεται στο πανεπιστήμιο από τις 27 Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ