ΚΟΣΜΟΣ

Egypt Air: Οι αιγυπτιακές αρχές έλαβαν σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος

Egypt Air: Οι αιγυπτιακές αρχές έλαβαν σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος

Αντικρουόμενες πληροφορίες των αιγυπτιακών αρχών σχετικά με την λήψη σήματος κινδύνου και την χρονική στιγμή εκπομπής του περιπλέκουν τα δεδομένα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και σε ποιο σημείο της πτήσης του. 

Το αεροσκάφος της EgyptAir, με 66 επιβαίνοντες, που είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα είχε εκπέμψει "σήμα κινδύνου" μερικά λεπτά νωρίτερα, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, αναιρώντας προγενέστερη πληροφορία.

Το μήνυμα ελήφθη στις 05.26' ώρα Ελλάδας, ούτε 10 λεπτά πριν από την εξαφάνιση του Airbus A320 από τα ραντάρ, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της EgyptAir.

Σύμφωνα με την ελληνική πολιτική αεροπορία, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ δύο λεπτά μετά την αποχώρησή του από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Νωρίτερα, οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έλαβαν σήμα κινδύνου στις 04:26 (τοπική ώρα) από το αεροσκάφος της Egypt Air που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πραγματοποιώντας την πτήση Παρίσι – Κάιρο με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.

Αξιωματούχοι των αιγυπτιακών Αρχών δηλώνουν ανεπίσημα ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί.

Το Airbus 320 εξαφανίστηκε από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο περίπου δύο ώρες νωρίτερα, στις 02:30, περίπου 280 χλμ. από την αιγυπτιακή ακτογραμμή, σύμφωνα με την εταιρία EgyptAir. Το αεροσκάφος αναμενόταν να προσγειωθεί στις 03:15 το πρωί.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για την φύση του σήματος κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ