ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς «προσεύχονταν» καθώς πέθαινε το παιδί τους

Γονείς «προσεύχονταν» καθώς πέθαινε το παιδί τους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/SHAWN THEW

Γονείς στον Καναδά αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προθέσεως, επειδή δεν κάλεσαν ασθενοφόρο όταν το παιδί τους σταμάτησε να αναπνέει, αλλά... "προσεύχονταν".

Η Εμίλ και ο Ροντίκο Ραντίτα (Emil, Rodico Radita), γυρνώντας από τη λειτουργία της εκκλησίας, βρήκαν τον 15χρονο γιό τους λιπόθυμο, ενώ είχε σταματήσει και να αναπνέει. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο όσο το παιδί πέθαινε από βακτηριακή σηψαιμία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του αγοριού διαπίστωσε ότι ο Αλεξάντερ υπέφερε από ασιτία και ήταν παραμελημένος. Τα δόντια του είχαν σαπίσει ενώ είχε επώδυνες πληγές σε όλο του το σώμα που οφείλονται σε λοιμώξεις. Μάλιστα, το παιδί ζύγιζε μόλις 17 κιλά, σύμφωνα με την Independent.

Οι γονείς κάλεσαν την άμεση βοήθεια μετά από ώρες και ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι είχαν γυρίσει από την απογευματινή λειτουργία της εκκλησίας και τον βρήκαν σε άσχημη κατάσταση. Βεβαιώνουν ότι αυτοί ήταν πρόθυμοι να καλέσουν ασθενοφόρο, ωστόσο το παιδί δεν ήθελε, καθώς είχε άσχημη εμπειρία στο παρελθόν σε νοσοκομείο. Ο 15χρονος έπασχε και από διαβήτη και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές.

Η ιατρική ερευνήτρια της υπόθεσης Σάουνα Μίτσελ (Shauna Mitchell) ανέφερε στο δικαστήριο ότι το παιδί είχε σταματήσει να αναπνέει ώρες πριν το ζευγάρι γυρίσει σπίτι.

Στην δίκη κατέθεσε και αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο μετά την κλήση. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιδί ήταν σαν σκελετός και είχε παντού πληγές.

Το συμβάν έγινε στις 7 Μαΐου 2013, και η δίκη των γονιών θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κάλγκαρι του Καναδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ