ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπερνούν τα 200 τα θύματα του χειρότερου παιδεραστή στην Ιστορία της Βρετανίας

Ξεπερνούν τα 200 τα θύματα του χειρότερου παιδεραστή στην Ιστορία της Βρετανίας
Twitter / New Straits Times

Πολλάκις ισόβια. Αυτή θα είναι η τύχη του Richard Huckle για την αρρωστημένη δράση του στη Μαλαισία που περιελάμβανε την αποπλάνηση ανήλικων παιδιών και τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών σε «σκοτεινές» σελίδες του διαδικτύου.

Ο ηλικίας 30 ετών φωτογράφος από το Κεντ της Βρετανίας, πρωτοπήγε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ όταν ήταν 19 ετών. Όπως γράφει η Metro, τότε ήταν αυτό που ανακάλυψε και αργότερα έγραψε και σε σελίδες παιδόφιλων στο διαδίκτυο.

«Τα φτωχά παιδιά που πεινούν αποτελούν σαφέστατα πιο εφικτό στόχο για αποπλάνηση συγκριτικά με αυτά που ζουν στη Δύση. Σκοπεύω να γράψω έναν οδηγό για αυτό το θέμα».

Ο Huckle έχει ομολογήσει 22 βιασμούς, ωστόσο οι βρετανικές Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά του ξεπερνούν τα 200. Στον υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 ακατάλληλες φωτογραφίες, ενώ μεγάλος αριθμός φωτογραφιών που απεικόνιζαν τον ίδιο και κάποια από τα ανήλικα θύματά του εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο.

Ο Huckle συνελήφθη στο αεροδρόμιο Gatwick τον Δεκέμβριο του 2014, όταν επέστρεψε στη Βρετανία για διακοπές. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, κάποια από τα θύματά του κατά την 9χρονη αρρωστημένη δράση του στη Μαλαισία ήταν μικρότερα του ενός έτους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ