ΚΟΣΜΟΣ

Παπαγάλος έτοιμος να καταδώσει τον δολοφόνο του ιδιοκτήτη του

Παπαγάλος έτοιμος να καταδώσει τον δολοφόνο του ιδιοκτήτη του
twitter / mag_nota

Έχει περάσει ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Ντουράμ, μέσα στην οικία του, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και οι Αρχές αδυνατούν να βρουν τον ένοχο για να απαγγείλουν κατηγορίες. Κι όμως, αυτός που ενδεχομένως να τους τον υποδείξει δεν είναι άλλος από τον παπαγάλο του θύματος...

Τον Μάιο του 2015, οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό στο σπίτι του τον Ντουράμ, με τραύματα από πέντε σφαίρες. Δίπλα του, κειτόταν τραυματισμένη μέσα σε λίμνη αίματος η σύζυγός του, Γκλένα. Είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Απόπειρα που τελικά δεν ήταν επιτυχημένη, μια και ενάντια στις πιθανότητες, η Γκλένα Ντουράμ επέζησε.

Παρά τις συνεντεύξεις και τις έρευνες που ακολούθησαν, η αστυνομία όχι μόνο δεν εντόπισε, αλλά δεν πλησίασε καν στον εντοπισμό του δράστη.

Τα δεδομένα, ωστόσο, φαίνεται να ανατρέπονται. Κι όχι χάρη εξαιτίας κάποιου στοιχείου που ανακάλυψαν εκ των υστέρων οι αστυνομικοί, αλλά χάρη στον αφρικανικό γκρι παπαγάλο του θύματος.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Μπαντ ήταν αυτός που πρόσφερε πολύτιμες πληροφορίες και πιθανά αποδεικτικά στοιχεία στους ερευνητές.

Ο πολύ ευφυής (όπως όλοι οι αφρικανικοί παπαγάλοι) Μπαντ, πιστεύεται ότι ήταν παρών την ώρα της δολοφονίας και μάλιστα ήταν και αυτόπτης μάρτυρας. Κι αυτό διότι από τότε αναφέρει συνεχώς την έκφραση 'Don't fucking shoot' που κατά την αστυνομία παραπέμπει στα τελευταία λόγια του θύματος. Παράλληλα, μιμείται δύο διαφορετικές φωνές και ανακαλεί τον έντονο διάλογο που προηγήθηκε πριν το 'Don't fucking shoot' και τους μοιραίους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ειδικό στη συγκεκριμένη ράτσα παπαγάλων, ο Μπαντ ήταν όντως παρών και ουσιαστικά «διηγείται» την έντονη διαφωνία που είχαν ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Τα νέα αυτά στοιχεία έχουν οδηγήσει τους εισαγγελείς στο συμπέρασμα ότι δράστης της δολοφονίας ήταν τελικά η Γκλένα Ντουράμ, σύζυγος του θύματος, η οποία επιχείρησε στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, χωρίς επιτυχία. Όπως, δε, γράφει η New York Post, οι εισαγγελείς σκοπεύουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να απαγγείλουν κατηγορίες στημ βασική ύποπτο της υπόθεσης.

Κι αν το αίτημα της οικογένειας, να ληφθούν υπόψιν τα όσα ακούγονται από τον παπαγάλο, γίνει τελικά αποδεκτό, τότε η Γκλένα Ντουράμ δύσκολα θα αποφύγει την καταδίκη, όπως τουλάχιστον εκτιμά μεγάλη μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ