ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Δεύτερο ερευνητικό πλοίο για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών

EgyptAir: Δεύτερο ερευνητικό πλοίο για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών
REUTERS/Yannis Behrakis/File Photo

Ένα δεύτερο πλοίο εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό έρευνας θα συμμετάσχει στην επιχείρηση ανεύρεσης των «μαύρων κουτιών» και των συντριμμιών του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης της EgyptAir από την προσεχή Παρασκευή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής ερευνητικής ομάδας.

Ένα πλοιάριο του γαλλικού ναυτικού εντόπισε σήμα προερχόμενο από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών, την 1η Ιουνίου και η Αίγυπτος έχει ήδη αποστείλει ένα δεύτερο πλοίο, εξοπλισμένο με ραντάρ και υποβρύχιο όχημα.

Ο Ρεμί Ζουτί, επικεφαλής της υπηρεσίας αεροπορικών ατυχημάτων (BEA) η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο στις υποβρύχιες έρευνες της Αιγύπτου, δήλωσε πως το πρώτο πλοιάριο εξακολουθεί να εντοπίζει σήματα από το πρώτο μαύρο κουτί, του οποίου η τοποθεσία έχει περιοριστεί σε ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων.

Με την αναζήτηση των δύο καταγραφέων πτήσης, έναν για το πιλοτήριο κι έναν για τα δεδομένα της πτήσης, να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η ερευνητική ομάδα της Αιγύπτου δηλώνει «πολύ μακριά» από το αίτιο που οδήγησε στην συντριβή της πτήσης 804 στην Μεσόγειο, στις 19 Μαΐου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 66 επιβαινόντων, όπως δήλωσε ο Ζουτί σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ