ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αυξάνονται τα επεισόδια και τα θύματα από τις λεηλασίες

Βενεζουέλα: Αυξάνονται τα επεισόδια και τα θύματα από τις λεηλασίες
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Το κύμα λεηλασιών και ταραχών που πυροδότησε η έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιθέσεις των ανθρώπων σε κρατικές αποθήκες τροφίμων και σούπερ μάρκετ αυξάνονται καθώς η οικονομική κρίση έχει φέρει έλλειψη μέχρι και βασικών αγαθών στη χώρα.

«Οι κρατικές αποθήκες υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν φαγητό, ο κόσμος ζητάει τρόφιμα», αναφέρει μια μάρτυρας στο Reuters.

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τους θανάτους δύο νεαρών 21 έτων καθώς και τον θάνατο μιας 42χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. Και τα τρία αυτά θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά κατά τη διάρκεια του χάους που επικρατούσε έξω από αποθήκες, σε ξεσπάσματα επεισοδίων βίας και λεηλασιών.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός για τον θάνατο της γυναίκας. Με τα βασικά αγαθά όπως το αλεύρι και το ρύζι να λιγοστεύουν, οι διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους, φωνάζοντας το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!»

Τα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση, είναι το λιγότερο 10, και αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ