ΚΟΣΜΟΣ

Mακελειό Ορλάντο: H Disney World ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας

Mακελειό Ορλάντο: H Disney World ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας

Η Disney αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει στα πάρκα της μετά την αποκάλυψη ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο είχε επισκεφθεί το Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη της Φλόριντα και σχεδίαζε να επιτεθεί εκεί.

Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο, ο Όμαρ Ματίν, είχε επισκεφθεί το πάρκο Walt Disney World τον Απρίλιο.

«Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα και προς το παρόν πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους ιδιοκτησίας μας» δήλωσε σε δελτίο τύπου η εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας, Τζάκι Γουόλερ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ανιχνευτές μετάλλων, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους όπως επίσης «διαδικασίες που δεν θα είναι τόσο ορατές και θα έχουν να κάνουν με τεχνικές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας» πρόσθεσε η ίδια.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε πει χθες ότι οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Όμαρ Ματίν πράγματι είχε εξερευνήσει τους χώρους του Disneyworld και άλλες τοποθεσίες ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ