ΚΟΣΜΟΣ

Τα συλλυπητήρια Ολάντ και Τριντό δέχτηκε ο Ομπάμα για το Ορλάντο

Τα συλλυπητήρια Ολάντ και Τριντό δέχτηκε ο Ομπάμα για το Ορλάντο
REUTERS/Carlos Barria

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εχθές τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες της Γαλλίας και του Καναδά, οι οποίοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την τρομοκρατική επίθεση στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Και οι δύο επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και γενικότερα κατά της τρομοκρατίας.

Ο Ομπάμα επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το νέο περιστατικό τρομοκρατίας στη Γαλλία, με τη δολοφονία ανώτερου αξιωματούχου της αστυνομίας και της γυναίκας του μέσα στο διαμέρισμά τους μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, σε προάστιο του Παρισιού, από άνδρα που ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως επιθυμεί οι άνθρωποι του Ορλάντο να γνωρίζουν ότι «οι φίλοι και σύμμαχοί μας σε όλο τον κόσμο» τους στηρίζουν.

Ο Ομπάμα πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ορλάντο αύριο Πέμπτη, για να βρεθεί κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ