ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα παγιδεύτηκε από λύκο και σώθηκε από αρκούδα

Γυναίκα παγιδεύτηκε από λύκο και σώθηκε από αρκούδα

Στο βορειοδυτικό Καναδά, μία γυναίκα βρέθηκε παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα λύκο και μία αρκούδα και αντέδρασε με τον πιο παράξενο και επικίνδυνο τρόπο, ο οποίος τελικά της έσωσε τη ζωή.

Η Τζοάν Μπάρναμπι (Joanne Barnaby) που είχε βγει με το σκύλο της Τζόι (Joey) στο δάσος με σκοπό να μαζέψει μανιτάρια, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα μοναχικό λύκο.

Το ανήμερο ζώο άρχισε να γρυλίζει και να την πλησιάζει, ακινητοποιώντας την ίδια και τον σκύλο της. Παρέμεινε τρομοκρατημένη χωρίς να μπορεί να γυρίσει στο αυτοκίνητό της.

Όταν αντίκρισε τον λύκο, ο Τζόι, ο σκύλοςν της, άρχισε να γαβγίζει, όμως δεν κατάφερε να τον τρομοκρατήσει. Η Μπάρναμπι δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, καθώς το γάβγισμα του σκύλου της την είχε κρατήσει ασφαλή πολλές φορές στο παρελθόν στο παρελθόν από άγρια ζώα. Όσο ο λύκος κατευθυνόταν προς το φορτηγό, η Μπάρναμπι θεώρησε πως η μόνη λύση της ήταν να αρχίσει να τρέχει προς άλλη κατεύθυνση, κάτι το οποίο οδήγησε σε ένα κυνήγι διάρκειας 12 ωρών. Η Μπάρναμπι, ωστόσο, δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο αυτόν τον εχθρό, καθώς σμήνη από κουνούπια δυσκόλευαν την όρασή της.

Γύρω στις 4:30 π.μ. η Μπάρναμπι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και εκεί της ήρθε η ιδέα που τελικά την έσωσε. Εξουθενωμένη, με μάτια σχεδόν κλειστά από τα τσιμπήματα, η Μπάρναμπι άκουσε μία αρκούδα.

Για καλή της τύχη, άκουσε και μία απάντηση στο κάλεσμα της αρκούδας. Η απάντηση αυτή ερχόταν από άλλη κατεύθυνση, από ένα νεογνό το οποίο είχε χωριστεί από τη μητέρα του. Έτσι η Μπάρναμπι αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος να σωθεί ήταν να μπει ανάμεσα στην αρκούδα και στο νεογνό. Κάνοντάς αυτό, η όχι και ιδιαίτερη τυχερή Καναδή ήλπιζε να εξαγριώσει την αρκούδα η οποία θα έτρεχε για να προστατεύσει το παιδί της, τρομάζοντας κατά συνέπεια τον λύκο και τρέποντάς τον σε φυγή.

Παρά το ρίσκο που περιείχε, η τακτική της Μπάρναμπι πέτυχε και της έσωσε τη ζωή. Όταν τρομοκρατήθηκε και έφυγε ο λύκος, η Μπάρναμπι κατάφερε να γυρίσει προς τα πίσω όπου αντίκρισε μία ομάδα διάσωσης οργανωμένη από τη φίλη της Τάμι Κόντρον (Tammy Caudron). Η Μπάρναμπι επέλεξε να μοιραστεί την ιστορία της στο Facebook έτσι ώστε να μη χρειάζεται να την επαναλαμβάνει. Πολύς κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει το περιστατικό που αφηγείται η κάτοικος του Καναδά, αλλά εκείνη δεν πτοείται. Σύμφωνα με την ίδια, το μόνο που θέλει είναι να μοιραστεί την περιπέτειά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ