ΚΟΣΜΟΣ

Nίκη για το κίνημα των 5 Αστέρων στη Ρώμη δείχνουν τα exit poll

Nίκη για το κίνημα των 5 Αστέρων στη Ρώμη δείχνουν τα exit poll
REUTERS

Εύκολη επικράτηση της υποψηφίας του κινήματος των Πέντε Αστέρων , της 37χρονης δικηγόρου Bιρτζίνια Ράτζι  δείχνουν τα exit poll στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Ρώμη

Tα exit poll (τα οποία βασίζονται σε ερωτήσεις προς τους ψηφοφόρους έξω από τα εκλογικά τμήματα) προβλέπουν θριαμβευτική νίκη της Ράτζι, στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με ποσοστό από 64% έως 68%. Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι, φέρεται να συγκεντρώνει από 32% μέχρι 36%.

Yπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο το κίνημα των Πέντε Αστέρων είχε συγκεντρώσει 35,8% και η κεντροαριστερά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι το 24,4% των ψήφων.

Στο Τορίνο τα exit poll προβλέπουν νίκη της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, με ποσοστό από 50% έως 54%. Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, ο Πιέρο Φασίνο των «Δημοκρατικών» του Ρέντσι, ακολουθεί με ποσοστά από 46% έως 50%.

Στο Μιλάνο επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για εκλογική μάχη η οποία θα κριθεί σχεδόν στο νήμα: ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα εκτιμάται ότι εξασφαλίζει από 49% έως 53%, ενώ ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι ακολουθεί, σύμφωνα με την δημοσκοπική εταιρία Piepoli, με ποσοστό από 47% έως 51%.

Στην Νάπολη, τέλος, τα exit poll δίνουν άνετη νίκη στον αριστερό, αυτόνομο απερχόμενο δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις με ποσοστό από 61% έως 65%.

Δαβάστε ακόμα:

Έτοιμο να καταλάβει τη Ρώμη το Κίνημα των Πέντε Αστέρων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ