Βρετανός ΥΠΕΞ: To Brexit θα είναι αμετάκλητο
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλπ Χάμοντ (δεξιά) μαζί με τον Βέλγο ομόλογο του Ντιντιέ Ρέιντερς - Πηγή: REUTERS

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν "αμετάκλητη", προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό. 

Διαβάστε επίσης

"Πρόκειται για μια αμετάκλητη απόφαση. Αν αποφασίσουν την αποχώρηση (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η Βρετανία δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να επανενταχθεί στην ΕΕ αργότερα παρά μόνο υπό όρους που θα ήταν απαράδεκτοι", όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωσή της να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στη Ζώνη Σένγκεν, εξήγησε ο Χάμοντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Χάμοντ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Είναι πασιφανές ότι το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει μέλος της ΕΕ", είπε.

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο "αναμένει τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή" των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, εφόσον η Βρετανία παραμείνει μέλος της ΕΕ.


Διαβάστε επίσης

Μοσκοβισί: Εάν οι Βρετανοί αλλάξουν γνώμη για το Brexit, η πόρτα είναι ανοιχτή

«Παράπονα» του αρμοδίου υπουργού για το Brexit στη Μέι για τη στάση των Βρυξελλών

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Το Λονδίνο θέλει μια ειδική συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ

Χάμοντ: Ο πραγματικός «εχθρός» στις διαπραγματεύσεις του Brexit είναι η Ε.Ε.