ΚΟΣΜΟΣ

Η «ταυτότητα» του βρετανικού δημοψηφίσματος - Αναλύουν: Γ.Καπόπουλος, Σ.Αγγελής, Μ.Κοσμίδης

Η «ταυτότητα» του βρετανικού δημοψηφίσματος - Αναλύουν: Γ.Καπόπουλος, Σ.Αγγελής, Μ.Κοσμίδης

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λονδίνο, όπου σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες του κρισιμότερου δημοψηφίσματος στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητάμε με τους δημοσιογράφους - αναλυτές Γιώργο Καπόπουλο (Έθνος), Στρατή Αγγελή (Αυγή)  και τον ανταποκριτή ελληνικών ΜΜΕ στο Λονδίνο, Μιχάλη Κοσμίδη, για τα κοινωνικο-πολιτικά χαρακτηριστικά των δύο εκστρατειών, τη στάση των Βρυξελλών καθώς και τις διαφορές αλλά και ομοιότητες με το ελληνικό δημοψήφισμα ένα χρόνο νωρίτερα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Κουρουπάκη, Αδάμος Ζαχαριάδης

Γ. Καπόπουλος και Σ. Αγγελής περιγράφουν πώς μια εσωκομματική κρίση εντός των Συντηρητικών τείνει να πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις και αναφέρονται στις τρεις πολιτικές προκλήσεις (δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, δημοψήφισμα στη Βρετανία και εκλογές στην Ισπανία) που αντιμετωπίζει η ΕΕ μέσα στην ίδια εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και οι δύο υπογραμμίζουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική καθώς όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, αυτό θα είναι οριακό.

Μ.Κοσμίδης: Μ.Βρετανία 24 ώρες πριν το δημοψήφισμα

Το κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο, μεταφέρει ο Μ.Κοσμίδης ο οποίος σημειώνει ότι οι Βρετανοί, είναι παθιασμένοι υπέρ του Brexit ή του Bremain ωστόσο ο τρόπος που το εκδηλώνουν διαφέρει πολύ σε σχέση με τους μεσογειακούς λαούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ