ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Θέλουμε οπωσδήποτε τη Βρετανία εντός της Ε.Ε.

Τσαβούσογλου: Θέλουμε οπωσδήποτε τη Βρετανία εντός της Ε.Ε.
REUTERS / ISMAIL ZITOUNY

«Η Τουρκία θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην Ένωση των 28», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αγκυρα.

«Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου παραμονή του καθοριστικού δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη θέση της στην ΕΕ, το μέλλον της και το μέλλον της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Βρετανία υποστηρίζει επί μακρόν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Ενδεχόμενη έξοδος θα έχει χωρίς καμιά αμφοβολία αρνητικές συνέπειες», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Το Λονδίνο κατά παράδοση υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ωστόσο, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πιθανή ένταξη της Αγκυρας στην Ενωση ήταν βασικό θέμα στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα.

Οι υποστηρικτές του "Brexit" δήλωσαν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να βυθιστεί από τα εκατομμύρια των Τούρκων σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, υποστήριξε ότι η ένταξη της Αγκυρας δεν είναι παρά μια μακρινή προοπτική και «ίσως χρειαστεί να περιμένουμε έως το έτος 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ