ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση για Τούρκο που παρομοίασε τον Ερντογάν με το... Γκόλουμ

Φυλάκιση για Τούρκο που παρομοίασε τον Ερντογάν με το... Γκόλουμ
FACEBOOK

Ένας άνδρας που παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Γκόλουμ από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση ενός έτους, με αναστολή.

Η ποινή θεωρείται μικρή σε σύγκριση με τον νόμο που προβλέπει ότι μια τέτοια αναφορά προς το πρόσωπο του προέδρου, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών.

Ο Ριφάτ Τσετίν, είχε αναρτήσει το 2014, στο Facebook ένα φωτομοντάζ όπου είχε συνδυάσει φωτογραφίες του Ερντογάν με το Γκόλουμ. Μάλιστα, τον είχε χαρακτηρίσει ως "μικρόσωμο, γλοιώδες πλάσμα".

Εκτός από φυλάκιση, δικαστήριο της Αττάλειας αφαίρεσε από τον κατηγορούμενο και την κηδεμονία των παιδιών του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

Μιλώντας σε τουρκικά μέσα, ο Τσετίν αναφέρει ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του δεδομένου ότι την εποχή εκείνη ο Ερντογάν δεν ήταν ακόμη πρόεδρος, αλλά πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Αυτό που μάλλον ενόχλησε τον πρόεδρο είναι πως το Γκόλουμ εμφανίζεται διεστραμμένο και κτηνώδες, καθώς το δαχτυλίδι του σκότους (εξουσία), του είχε παραμορφώσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ