ΚΟΣΜΟΣ

Φερχόφστατ-Κον Μπεντίτ: Να δούμε το Brexit σαν ευκαιρία μεταρρύθμισης της ΕΕ

Φερχόφστατ-Κον Μπεντίτ: Να δούμε το Brexit σαν ευκαιρία μεταρρύθμισης της ΕΕ
WIKIPEDIA

«Θα πρέπει να δούμε το Brexit σαν μια ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ.

«Θα πρέπει να αναλύσουμε αυτό το "Όχι". Είναι ένα "Όχι" κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα. Είναι ένα είδος συνομοσπονδίας κρατών, η οποία λειτουργεί με βάση την ομοφωνία που δεν είναι αποτελεσματική, που επιβραδύνει τις αποφάσεις οι οποίες είναι γενικά αδύναμες», πρόσθεσε μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.

Παρευρισκόμενος στο στούντιο ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, που για χρόνια βρέθηκε στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συγχρόνως με τον Γκι Φερχόφστατ, σημείωσε από την πλευρά του: «Η Ευρώπη για την οποία μιλάει ο Γκι, η μη αποτελεσματική, η Ευρώπη που δεν λειτουργεί, είναι η Ευρώπη που μας επέβαλαν οι Βρετανοί συντηρητικοί, αλλά και οι Εργατικοί που δεν υπήρξαν καλύτεροι. Τελικά έχουμε σήμερα μια Ευρώπη την οποία εμείς δεν θέλουμε γιατί δεν λειτουργεί, και έρχονται τώρα οι Βρετανοί και μας λένε ότι ούτε και αυτοί τη θέλουν. Το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, είναι υπερ-φιλελεύθεροι και στο ΕΚ καταψήφισαν πάντα κάθε προσπάθεια για μια πιο κοινωνική Ευρώπη».

Ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ υποστήριξε ότι «θα δούμε άμεσα να γίνεται ένα νέο (δημοψήφισμα) στη Σκοτία, για να αποσχισθεί από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία θα γίνει Μικρή Βρετανία» και υπογράμμισε: «Παράλληλα, η Σκοτία θα ζητήσει την ένταξή της στην ΕΕ.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Θα πρέπει όμως, όπως είπε ο Γκι Φερχόφστατ, να τη δούμε σαν μια ευκαιρία. Ανήκει σε εμάς πλέον να αποφασίσουμε ποιά Ευρώπη θέλουμε. Πρόκειται για έναν πολιτικό αγώνα» κατέληξε ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ