ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών
Ο αρχηγός της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν αναχωρεί από το σπίτι του στο Λονδίνο, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 REUTERS/Neil Hall

Ο αρχηγός των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (Jeremy Corbyn) δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Ήδη, δώδεκα στελέχη της «σκιώδους κυβέρνησης» απέσυραν την υποστήριξή τους στον Κόρμπιν χθες, ενώ πολλοί τον κατηγόρησαν για ελλιπή συμβολή στην εκστρατεία του κόμματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ λέγοντας ότι αμφιβάλλουν πλέον για την ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα», τόνισε σε δήλωσή του ο Κόρμπιν, που αντιμετωπίζει ευθεία αμφισβήτηση των Μπλερικών του κόμματος.

«Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος», πρόσθεσε, ανακοινώντας ότι θα ανασχηματίσει την ηγετική ομάδα, η οποία και θα αναλάβει την καμπάνια για μια «δικαιότερη Βρετανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ