ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα τραυματίες από το τρενάκι που εκτροχιάστηκε σε λούνα παρκ

Δέκα τραυματίες από το τρενάκι που εκτροχιάστηκε σε λούνα παρκ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/BERND THISEEN

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον τρενάκι που εκτροχιάστηκε σε θεματικό πάρκο στη Σκωτία το απόγευμα της Κυριακής.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν ως χαώδη την κατάσταση που δημιουργήθηκε από το ατύχημα, στο CNN. Πριν φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, οι πολίτες προσπαθούσαν μόνοι τους να βοηθήσουν του τραυματισμένους- οι 8 από τους οποίους ήταν μικρά παιδιά- και να τους απεγκλωβίσουν από τα βαγόνια.

Σε δημοσίευση στο Facebook, η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Οι λεπτομέρειες του ατυχήματος, θα ανακοινωθούν αργότερα», ανέφερε το post.

Το ατύχημα συνέβη όταν πέντε βαγόνια εκτροχιάστηκαν από τις ράγες, την ώρα που το τρένο πραγματοποιούσε στροφή. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκείνη την ώρα επέβαιναν σε αυτό εννέα άνθρωποι.

Το τρενάκι που ονομάζεται «τσουνάμι», τρέχει με ταχύτητα περίπου 40 μιλίων την ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου. Επίσης αναφέρουν πως απαγορεύεται η επιβίβαση για παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ο Τζέιμς Μίλερικ από τη Γλασκόβη -ο οποίος είχε αποβιβαστεί από το τρενάκι, λίγα λεπτά πριν τον εκτροχιασμό- περιγράφει ότι άκουσε έναν δυνατό κρότο, τον οποίο οποία ακολούθησαν κραυγές, την ώρα που περίμενε στην ουρά για μια ακόμη βόλτα με τη σύντροφό του. Δήλωσε συγκλονισμένος από την εικόνα των παγιδευμένων ανθρώπων στα βαγόνια του τρένου.

Σε ανακοίνωσή του, το θεματικό πάρκο M&D αναφέρει ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας λόγω ενός "σοβαρού ατυχήματος".

10 injured after roller coaster derails at theme park in Scotland

By Donie O'Sullivan

ΔΗΜΟΦΙΛΗ