ΚΟΣΜΟΣ

27χρονος άνδρας επεχείρησε να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα (videos)

27χρονος άνδρας επεχείρησε να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα (videos)
REUTERS/Bruno Kelly

Ένας 27χρονος άνδρας συνελήφθη την Κυριακή, στη νοτιοδυτική πόλη Μαρακαζού της Βραζιλίας, αφού αποπειράθηκε (ανεπιτυχώς) να σβήσει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Μαρσελίνο Ματέους Σίλβα Προένσα φαίνεται στις εικόνες να περιμένει καρτερικά στο πεζοδρόμιο και την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή με την Ολυμπιακή Φλόγα περνούσε από μπροστά του, να πιάνει τον κουβά και να πετά το νερό.

Ο 27χρονος περιέλουσε με νερό τον λαμπαδηδρόμο και τους φύλακες ασφαλείας, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να σβήσει το σύμβολο του Ολυμπισμού. Στη συνέχεια, συνελήφθη.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Προένσα είχε ποστάρει στο λογαριασμό του στο Facebook μία φωτογραφία ενός λαμπαδηδρόμου με το μήνυμα «περιμένοντας να περάσει η δάδα» ενώ τη Δευτέρα, ανήρτησε ένα meme με ένα σούπερ ήρωα που κρατούσε την Ολυμπιακή φλόγα γράφοντας: «Έχω τη δάδα, όμως δεν έχω εκπαίδευση, υγεία, ασφάλεια, ποιότητα ζωής...»

drastis 2

Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμη στο αν τα κίνητρα του νεαρού δράστη ήταν πολιτικά. Ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά από καταβολή 295 δολαρίων. Στην περίπτωση καταδίκης του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Ο ίδιος, πάντως, δε φάνηκε ιδιαιτέρως ανήσυχος... Αντιθέτως, έμοιαζε να απολαμβάνει τη δημοσιότητα που κατάφερε να κερδίσει, φιλοδωρώντας του φίλους του στο Facebook με μία σέλφι μετά την αποφυλάκιση.

drastis

Η δάδα με την Ολυμπιακή φλόγα συνέχισε την πορεία της στην επαρχία της Βραζιλίας, μέχρι να φτάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 5 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ