ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Να διαπραγματευτούμε με Ε.Ε. χωρίς το άρθρο 50

Κάμερον: Να διαπραγματευτούμε με Ε.Ε. χωρίς το άρθρο 50
REUTERS/ PHIL NOBLE

Εκφράζοντας την αντίθετη άποψη από εκείνες των ηγετών της Ε.Ε., ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τετάρτη ότι ο διάδοχός του θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αποχώρηση της χώρας, προτού υποβληθεί επίσημο αίτημα από το Λονδίνο.

Με την υποβολή του επίσημου αιτήματος, θα ξεκινήσει η διαδικασία που συνδέεται με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Εκείνοι λένε "όχι διαπραγμάτευση, χωρίς γνωστοποίηση" (της πρόθεσης) αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συζήτησης μεταξύ του νέου πρωθυπουργού με τους εταίρους του ή ακόμα και με τους θεσμούς, προκειμένου να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση”, επισήμανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον σημείωσε επιπλέον ότι το να μείνει η Βρετανία ενωμένη είναι μέγιστης σημασίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις ανησυχίες ότι οι χώρες που την απαρτίζουν θα επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους, αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

“Το να κρατήσουμε ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα απόλυτα ύψιστο εθνικό συμφέρον για την χώρα” τόνισε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ