ΚΟΣΜΟΣ

Μόλις το 52% των Γάλλων θεωρεί «κακή εξέλιξη» το Brexit

Μόλις το 52% των Γάλλων θεωρεί «κακή εξέλιξη» το Brexit
REUTERS/Jon Nazca

Μόνο μια ισχνή πλειοψηφία των Γάλλων θεωρεί ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κακή εξέλιξη για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, τα 2/3 των Γάλλων πιστεύουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν ανταπεξέρχονται στο καθήκον τους να χειριστούν το Brexit.

Το 48% των Γάλλων θεωρεί ότι είναι «καλό» για την ΕΕ το ότι η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει, ενώ το 52% θεωρεί ότι πρόκειται για «άσχημη» εξέλιξη, σύμφωνα με την έρευνα.

Επίσης η δημοσκόπηση αυτή κατέδειξε ότι οι Γάλλοι δεν κλίνουν προς το να μιμηθούν το παράδειγμα της Βρετανίας και δεν τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός παρόμοιου δημοψηφίσματος. Το 55% απάντησε ότι δεν επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γαλλία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ή την αποχώρηση από αυτή, ενώ το 45% τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας.

Μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στη Γαλλία μόλις το 26% είπε ότι θέλει «απολύτως» να γίνει, ενώ το 19% το επιθυμεί «σε ένα βαθμό».

Ακόμη, το 67% όσων ερωτήθηκαν έκριναν πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν ανέρχονται στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφου υπέρ του Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ