ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τα βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη

Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τα βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη
Η μητέρας της 13χρονης Ισραηλινής, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από 19χρονο Παλαιστίνιο μέσα στο σπίτι της σε οικισμό της Δυτικής Όχθης, θρηνεί τον χαμό της κόρης της, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 REUTERS/Ronen Zvulun

Η διπλωματία της Γαλλίας εξέφρασε σήμερα την «βαθιά ανησυχία» της για τη συνέχιση της βίας μετά την επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 13χρονη Ισραηλινή Χαλέλ Γιάφα Αριέλ (Hallel Yaffa Ariel), η οποία μαχαιρώθηκε από έναν 19χρονο Παλαιστίνιο.

«Η Γαλλία καταδικάζει την ειδεχθή δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, στη Δυτική Όχθη», υπογράμμισε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε.

«Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία ενώπιον της συνέχισης των βίαιων επεισοδίων και των τρομοκρατικών ενεργειών. Καλούμε να γίνει το παν για να κατευναστεί η κατάσταση και να τερματιστεί αυτός ο κύκλος (βίας) που ήδη έχει προκαλέσει πολλά θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ (Le Quai d'Orsay).

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε σήμερα μια 13χρονη Ισραηλινή μέσα στο υπνοδωμάτιό της σε οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πριν πέσει νεκρός από πυρά φρουρών. Σκαρφαλώνοντας έναν φράκτη, ο δράστης εισέβαλε στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα (Kiryat Arba), κοντά στη Χεβρώνα (Hebron) στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης· περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.

Μερικές ώρες αργότερα, στο θέρετρο της Νετάνια (Netanya) κοντά στο Τελ Αβίβ, ένας άλλος Παλαιστίνιος, που καταγόταν από την Τουλκάρεμ (Tulkarm) της Δυτικής Όχθης, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν άνδρα και μια γυναίκα, πριν σκοτωθεί από διερχόμενο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των θυμάτων της επίθεσης σε αυτήν την ιδιαίτερα τουριστική πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Israel Hallel 2016 06 30T164856Z 1366756790 S1AETMXMAQAA RTRMADP 3 ISRAEL PALESTINIANS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ