ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ενόπλων έξω από τέμενος του Χιούστον

Επίθεση ενόπλων έξω από τέμενος του Χιούστον
YOUTUBE

Τρεις ένοπλοι επιτέθηκαν και πυροβόλησαν πολίτη που επισκεπτόταν τέμενος, στο Χιούστον του Τέξας, μόλις μία ημέρα μετά από μια άλλη επίθεση, παλι σε τέμενος, αυτή τη φορά της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας γιατρός, πάρκαρε το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς την είσοδο του τεμένος, όταν δέχθηκε την επίθεση τριών κουκουλοφόρων. Πριν καν προλάβει να αντιδράσει, τον πλησίασαν και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε δύο φορές.

Οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή και ο τραυματίας σωριάστηκε στο έδαφος, βρήκε όμως τη δύναμη να πετάξει το κινητό του τηλέφωνο στο εσωτερικό του τεμένους, βλέποντας ότι η πόρτα ήταν ελαφρώς ανοιχτή, ενώ κάλεσε σε βοήθεια. Όταν είδε τους πρώτους πιστούς να βγαίνουν έξω, τους φώναξε απλά να καλέσουν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης (911) και να ζητήσουν ένα ασθενοφόρο.

Ο οφθαλμίατρος Αρσλάν Ταγιαμούλ υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με το Reuters έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Οι δράστες της επίθεσης εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης και οι Αρχές εκτιμούν ότι αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες του Χιούστον μια και τα κίνητρά τους είναι θρησκευτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ