ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Εγκρίθηκε από τις ισραηλινές Αρχές η κατασκευή 560 νέων κατοικιών

Δυτική Όχθη: Εγκρίθηκε από τις ισραηλινές Αρχές η κατασκευή 560 νέων κατοικιών
REUTERS / POOL

Την κατασκευή 560 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στη Δυτική Όχθη, ενέκρινε το Ισραήλ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οικισμού.

Ο δήμαρχος του Μααλέ Αντουμίμ ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, οι οποίοι ενέκριναν το σχέδιο για την κατασκευή νέων κατοικιών στον οικισμό που βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τα αιτήματα να υπάρξει μια σοβαρή απάντηση σε μια σειρά από παλαιστινιακές επιθέσεις που έχουν γίνει κατά Ισραηλινών τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου ενέκρινε επίσης σχέδιο για την κατασκευή 240 νέων κατοικιών στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως και για 600 συγκροτήματα κατοικιών για τους Παλαιστίνιους στην Μπέιτ Σαφάφα, μια αραβική συνοικία της πόλης.

Την έγκριση αυτή της κατασκευής νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ή τον Μααλέ Αντουμίμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα γραφεία του Νετανιάχου ή του Λίμπερμαν.

Μεταξύ των πρόσφατων επιθέσεων κατά Ισραηλινών ήταν αυτή που έγινε εναντίον μιας 13χρονης Ισραηλινής που είχε και αμερικανική υπηκοότητα, της Χαλέλ Γιάφα Αριέλ, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα την περασμένη Πέμπτη ένας 19χρονος Παλαιστίνιος μέσα στο σπίτι της στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, κοντά στην Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη.

Την επομένη, ένας 48χρονος Ισραηλινός έποικος, ο Μάικλ Μαρκ, σκοτώθηκε όταν ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά του οχήματός του στο νότιο τμήμα της Χεβρώνας.

Σε απάντηση, οι ισραηλινές Αρχές προχώρησαν σε αντίποινα, με τον στρατό να περικυκλώνει τη Χεβρώνα, όπου εστάλησαν σε ενίσχυση δύο τάγματα, ενώ μείωσαν τη μεταφορά φόρων που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ