ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιτζής στη Βοστώνη βρίσκει τσάντα με 187.000 δολ. στο πίσω κάθισμα...

Ταξιτζής στη Βοστώνη βρίσκει τσάντα με 187.000 δολ. στο πίσω κάθισμα...
Google Images

Ένας οδηγός ταξί από τη Βοστώνη, ο Ρέιμοντ Μακ Κάουσλαντ βρήκε στο πίσω κάθισμα του οχήματος του μια ξεχασμένη τσάντα με 187.000 δολάρια.

Ο καθένας θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να κρατήσει αυτά τα χρήματα, αλλά ο 72χρονος σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να τα κρατήσει και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και παρέδωσε την τσάντα.

Η αστυνομία βρήκε τον κάτοχο του ποσού. Άνηκε σε έναν άστεγο ο οποίος μετέτρεψε σε μετρητά όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Μακ Κάουσλαντ είχε μια συνηθισμένη βάρδια. Ο πελάτης του ζητήσε να τον αφήσει έξω από ένα μοτέλ και του είπε να περιμένει για πέντε λεπτά. Είχε περάσει μισή ώρα και ο άγνωστος δεν είχε εμφανιστεί. Ο ίδιος μπήκε στο μοτέλ και ρώτησε τη ρεσεψιόν αν είχαν δει τον άνθρωπο, ωστόσο κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Επέστρεψε στο ταξί και βρήκε την τσάντα με τα χρήματα. Οι αστυνομικοί της Βοστώνης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες και βρήκαν τον κάτοχο της.

«Η εντιμότητα του ηλικιωμένου είναι δείγμα σωστού πολίτη και πρέπει να του αναγνωριστεί», δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος.

Όταν οι Αρχές ρώτησαν τον κάτοχο των χρημάτων, αν θα ήθελε να ανταμείψει τον οδηγό, του έδωσε πίσω 100 δολάρια. «Πολλά μου έδωσε. Δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο», ήταν η απάντηση του οδηγού.

Boston taxi driver returns $187,000 left in cab

By Farida Fawzy and Khushbu Shah CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ