ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας

Πέντε εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας
REUTERS/Jonathan Ernst

Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν εναλλακτικές απαντήσεις, αντί των επίσημων ερμηνειών γύρω από κάποιο θέμα και είναι πολύ αγαπητές από τους ανθρώπους. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να χαρακτηρίσει γενικά κάθε αναπόδεικτη και συχνά ίσως παράλογη ερμηνεία γύρω από κάποιο γεγονός. Αυτές είναι πέντε από τις πιο εξωφρενικές θεωρίες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα εκεί έξω...

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι ήταν άντρας

Ο Βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος έφτανε από το Λονδίνο για να επισκεφτεί τη νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ, την οποία είχε διώξει ένα χρόνο νωρίτερα από την πρωτεύουσα για να την σώσει από την επιδημία πανώλης που θέριζε τον κόσμο. Η μικρή όμως δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο και μετά από εβδομάδες αιμορραγίας και εμετών, έχασε τη μάχη με το θάνατο. Μάλιστα το μοιραίο συνέβη το ίδιο πρωί που αναμενόταν να φτάσει ο Βασιλιάς. Τόσο η γκουβερνάντα όσο και ο βασιλικός φρουρός φοβήθηκαν, οπότε πήραν ένα αγόρι στην ηλικία της μικρής και τον έβαλαν στη θέση της διδάσκοντάς του πώς να γίνει μια σωστή πριγκίπισσα. Αυτός είναι και ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ δεν έγραψε ποτέ τα έργα του

Δεν έχουν σωθεί πολλές καταγραφές για την ιδιωτική ζωή του θεατρικού συγγραφέα. Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει εικασίες για ζητήματα όπως η εξωτερική του εμφάνιση, η σεξουαλικότητά του, οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κατά πόσον τα έργα που του αποδίδονται είναι γραμμένα από άλλους. Το μυστήριο για τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ κρατάει μέχρι και σήμερα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στην Αμερική

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έπρεπε να παρουσιάσει το πιστοποιητικό γέννησης του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα, έχει αναφέρει κατά το παρελθόν σε μια συνέντευξή του ότι θεωρεί ακράδαντα πως κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση. Γιατί δεν είχε πιστοποιητικό γέννησης ο Ομπάμα; Που γεννήθηκε; Πολλοί αμερικανοί πολίτες έχουν τις αμφιβολίες τους για τον ηγέτη των ΗΠΑ.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η κόρη του Χίτλερ;

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας θα μπορούσε να καταρριφθεί από το ξεκίνημα της αλλά μιας και ακούγεται ωραία ιστορία οι πιστοί της βρήκαν τη λύση. Η Μέρκελ γεννήθηκε εννέα χρόνια αργότερα από τον θάνατο του Χίτλερ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι παιδί του. Οι Ναζιστές επιστήμονες χρησιμοποίησαν το κατεψυγμένο σπέρμα του Χίτλερ και η Μέρκελ γεννήθηκε μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Μάλιστα λέγεται ότι τα γενέθλια της Γερμανίδας Καγκελάριου είναι στην πραγματικότητα στις 20 Ιουλίου 1954, την ίδια μέρα με αυτά του Χίτλερ (20 Απριλίου 1889), και όχι στις 17 Ιουλίου 1954. Μετά τη γέννηση της, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Βατικανό αποφάσισαν να την προστατεύσουν και να της δώσουν ψεύτικους γονείς ως κάλυψη. Η θεωρία μάλιστα συνεχίζει και θέλει την Άγκελα Μέρκελ να βρέθηκε στην εξουσία έπειτα από βοήθεια του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζουν ότι ήταν πρώην μέλος των Ναζί.

Ο Ερντογάν είναι ο Αντίχριστος

Για να αποδειχθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ο αντίχριστος ξεκινάμε από την αντίθετα πλευρά. Ο Ταγίπ Ερντογάν λέγεται ότι στη γειτονική μας χώρα, λατρεύεται από πολλούς και θεωρείται είδωλο. Κυρίως μάλιστα από τους συνεργάτες του, που πιστεύουν ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Αλλάχ. Σύμφωνα με τη θρησκεία όμως «ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της καταστροφής, ο οποίος αντιτίθεται και εξυψώνει τον εαυτό του σαν θεό» είναι αυτό που αποκαλούμε αντίχριστος. Οι λάτρεις λοιπόν των θεωριών συνωμοσίας δεν δυσκολεύτηκαν να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ