ΚΟΣΜΟΣ

Δραπέτευσε ξανά ο Ελ Τσάπο;

Δραπέτευσε ξανά  ο Ελ Τσάπο;
REUTERS/Edgard Garrido

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών έχει δραπετεύσει από τη φυλακή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο μήνες πως ο Χοακίν Γκουσμάν ή γνωστός με το ψευδώνυμο "Ελ Τσάπο" θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν και πότε θα γίνει αυτό. Κανείς δεν ξέρει που είναι σήμερα ο Ελ Τσάπο. Στο Μεξικό, στις ΗΠΑ ή σε κάποιο εξωτικό νησί; Το Twitter από την πλευρά του «πήρε φωτιά» και το #eltsapo έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές αναφορές.

Ο επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα, ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους βαρόνους των ναρκωτικών στον κόσμο μέχρι και τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο, έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο κεντρικό Μεξικό.

Μάλιστα, ένας από τους λόγους που κυκλοφορεί έντονα η φήμη της απόδρασης, είναι επειδή το Κέντρο Πληροφοριών της Νιγηρίας είχε αναρτήσει στην επίσημη σελίδα του ένα θέμα που αφορούσε την απόδραση κρατουμένου, το βράδυ της Πέμπτης. Λίγο αργότερα, το «κατέβασαν» αναφερόμενοι πως επρόκειτο για απάτη, όπως αναφέρει το RT. Αυτό αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους χρήστες του Twitter.

Δραπέτευσε για τρίτη φορά ο Ελ Πάσο; Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα κάποια απάντηση στις φήμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ