ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί δύο Ρώσοι πιλότοι από κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου

Νεκροί δύο Ρώσοι πιλότοι από κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου
REUTERS/ STRINGER

Δύο Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρου σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή κοντά στην Παλμύρα, στην κεντρική Συρία, όταν το ελικόπτερο της συριακής πολεμικής αεροπορίας στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Την 8η Ιουλίου, οι εκπαιδευτές πιλότοι Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν και Εβγένι Ντολγκούιν βρίσκονταν σε μια αποστολή σε ένα ελικόπτερο της συριακής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mi-25» όταν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τους επιτέθηκαν, διευκρινίζεται σε δελτίο τύπου, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το ελικόπτερο δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και συνετρίβη σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Συρίας. Το πλήρωμα σκοτώθηκε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Sputnik, οι συριακές αρχές ζήτησαν από το ρωσικό πλήρωμα να διεξαγάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επέλαυναν προς το ανατολικό τμήμα της Παλμύρας.

«Ο επικεφαλής του πληρώματος Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν αποφάσισε να επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών. Χάρη στις επιδέξιες ενέργειες του ρωσικού πληρώματος, η επέλαση των τρομοκρατών απετράπη. Αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, το ελικόπτερο επέστρεφε. Τότε ακριβώς δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και κατέπεσε σε μια περιοχή που ελέγχουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Το πλήρωμα σκοτώθηκε» γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ο επίσημος αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο συριακό μέτωπο ανέρχεται πλέον σε 12.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ