ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η απολογία της μητέρας για τα 8 νεκρά βρέφη

Συγκλονίζει η απολογία της μητέρας για τα 8 νεκρά βρέφη
Twitter / TheLocalGermany

Συγκλονίζει τη γερμανική κοινή γνώμη η δίκη μιας Γερμανίδας, στο σπίτι της οποίας τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκαν από τις Αρχές οκτώ νεκρά βρέφη, τυλιγμένα σε πετσέτες και πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 45χρονη Andrea G. έχει ομολογήσει την ενοχή της για τη δολοφονία κάποιων εκ των παιδιών της, ωστόσο, όπως τόνισε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο, δεν είναι σε θέση να θυμηθεί αν αφαίρεσε δύο, τρεις ή τέσσερις ζωές.

Η 45χρονη κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μόνο των τεσσάρων βρεφών, καθώς τα πτώματα των τριών άλλων ήταν σε τόσο προχωρημένη αποσύνθεση που οι ιατροδικαστές δεν μπορούσαν να καθορίσουν αν πέθαναν στη γέννα ή αργότερα, ενώ το όγδοο βρέφος κρίθηκε ότι γεννήθηκε νεκρό.

Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έφερε στη ζωή οκτώ παιδιά χωρίς ιατρική βοήθεια, σε διαμέρισμα της κωμόπολης Wallenfens, στο διάστημα μεταξύ 2003 και 2013. Κάθε φορά που κάποιο από τα νεογέννητα έκλαιγε, του έκλεινε το στόμα και τη μύτη, ώστε να μην μπορεί να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα αυτό να πεθαίνει από ασφυξία.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο σύζυγος της 45χρονης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις εγκυμοσύνες της, εντούτοις η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι είχε κατ' επανάληψη μιλήσει στον 55χρονο Johann G για τις πράξεις της, χωρίς ο τελευταίος να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Αμφότεροι είχαν από δύο παιδιά έκαστος από προηγούμενους γάμους και άλλα τρία μαζί. Η 45χρονη κρατούσε τα πτώματα των βρεφών στο σπίτι της, καθώς θεωρούσε ότι τα παιδιά ανήκουν, έστω και νεκρά, στην οικογένεια.

Το καλοκαίρι του 2015 εγκατέλειψε τον σύζυγο και τα παιδιά τους για άλλον άνδρα. Τότε ήταν που μία από τις θετές της κόρες ανακάλυψε ένα από τα πτώματα σε μια ντουλάπα. Σοκαρισμένη, ενημέρωσε την αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι, βρήκε τα υπόλοιπα επτά νεκρά βρέφη και προχώρησε στη σύλληψή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ