ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική αστυνομική επιχείρηση στη Γερμανία κατά της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο

Μαζική αστυνομική επιχείρηση στη Γερμανία κατά της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο
REUTERS/ HANDOUT

Μαζική επιχείρηση εναντίον υπόπτων για διασπορά μηνυμάτων μίσους στο διαδίκτυο πραγματοποίησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία σε 60 κατοικίες, σε 14 κρατίδια, ενώ ανοίχτηκαν συνολικά 40 νομικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (ΒΚΑ), αφορμή υπήρξαν κυρίως τα εξτρεμιστικά, αντισημιτικά και απειλητικά σχόλια χρηστών του Facebook που συμμετείχαν σε ομάδα με την ονομασία «Μεγάλη Γερμανία».

«Ο αριθμός των πολιτικά υποκινούμενων εγκλημάτων μίσους στο ίντερνετ αυξήθηκε ραγδαία κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης στην Ε.Ε. Η ρητορική του μίσους δεν πρέπει να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Οι επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων προκαλούνται συχνά από ριζοσπαστικοποίηση, ακόμα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Holger Münch. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επιχείρηση της Υπηρεσίας σε εθνικό επίπεδο.

«Στην ανοιχτή κοινωνία μας, στην Δημοκρατία μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με μίσος, να τους προσβάλλουμε και να τους φοβίζουμε. Έχουμε ηθικές αρχές - εντός και εκτός Διαδικτύου», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός ποινικός κώδικας τιμωρεί τη ρητορική του μίσους, τις φυλετικές διακρίσεις, καθώς και τη δοξολογία για το Ναζισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ