Η Τερέζα Μέι είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας
Πηγή: REUTERS/Dominic Lipinski

Η Τερέζα Μέι είναι πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας. Την ανάδειξη της στην ηγεσία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου συμβολίζει, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου και τη δείχνει να υποκλίνεται μπροστά στη βασίλισσα. Τα πρώτα της λόγια αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας ήταν:

Η ηγεσία μου θα είναι στο πνεύμα του Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαβάστε επίσης

Για την ιστορία, η Μέι είναι η 13η ηγέτις στην οποία η βασίλισσα Ελισσάβετ αναθέτει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.  

640x640 12

REUTERS/Toby Melville

Λίγη ώρα πριν, ο Ντέιβιντ Κάμερον, είχε κι εκείνος περάσει την πύλη του Μπάκιγχαμ για να υποβάλλει, μετά από έξι χρόνια στο θώκο, την παραίτησή του. 

Νωρίτερα, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά, απηύθυνε σύντομο λόγο από το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας στη Ντάουνινγκ Στριτ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα είναι πλέον πιο δυνατή».

Από το ίδιο σημείο απευθύνθηκε στους πολίτες και η Τερέζα Μέι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, πριν κατευθυνθεί, συνοδευόμενη από το σύζυγό της στο εσωτερικό της νέας της κατοικίας.

640x640 13

REUTERS/Stefan Wermuth

Οι φωτογράφοι, μάλιστα, δεν σταματούσαν να απαθανατίζουν το ζεύγος των νέων ενοίκων της Ντάουνινγκ στριτ, με πολλούς μεταξύ αυτών -καθώς είναι γνωστή η αδυναμία της κ. Μέι στα παπούτσια- να εστιάζουν στα υποδήματα της νέας «Σιδηράς Κυρίας» της Βρετανίας. 


Διαβάστε επίσης

Brexit: Η ΕΕ θα προτείνει συμβιβασμό για τα τελωνεία και τα σύνορα

Ως άλλη... Dancing Queen η Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Τόρις

Βασίλισσα Ελισάβετ για την τραγωδία στην Αττική: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας με τους πληγέντες

Η βασίλισσα Ελισάβετ επικύρωσε τον νόμο για το Brexit