ΚΟΣΜΟΣ

Λουιζιάνα: Πυρά κατά αστυνομικών - Τουλάχιστον δύο νεκροί (vid)

Λουιζιάνα: Πυρά κατά αστυνομικών - Τουλάχιστον δύο νεκροί (vid)
REUTERS/Joe Penney

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται μετά από επίθεση ενόπλου σε κεντρική λεωφόρο της Λουιζιάνα, στις ΗΠΑ. Μαύρος ο δράστης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως αναφέρεται στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά περίπου δέκα αστυνομικών, σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, που απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το αρχηγείο της αστυνομίας. Ο δράστης είχε φροντίσει να καλύψει όλα του τα χαρακτηριστικά, ακόμα και το κεφάλι του, ενώ παραμένει ασαφές το αν εξουδετερώθηκε από τις Αρχές ή εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένας ύποπτος είναι νεκρός και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει πιθανούς συνεργούς του. Στο σημείο επίσης, γίνεται έλεγχος και για εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναβρασμός στην περιοχή, εξαιτίας της δολοφονίας του 37χρονου Αφροαμερικανού, Alton Sterling από αστυνομικούς. Οι θάνατοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν από τον δήμαρχο του Μπατόν Ρουζ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ