ΚΟΣΜΟΣ

Η ζωή στις παραλίες της Βραζιλίας πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο (pics)

Η ζωή στις παραλίες της Βραζιλίας πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο (pics)
REUTERS/Nacho Doce

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 έχει ξεκινήσει.

Στις 5 Αυγούστου ξεκινά το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Οι τίτλοι των ειδήσεων εστιάζουν στη βία που επικρατεί στους δρόμους, στους άστεγους και στον ιό Ζίκα.

Ωστόσο, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες αρχίζουν και προσέρχονται στις εξωτικές παραλίες της Βραζιλίας.

Οι παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κόπα Καμπάνα, Ιπανέμα, Nτιάμπο, Αρποαντόρ, Λέμε είναι γεμάτες από τουρίστες και κατοίκους. Για τους κατοίκους του Ρίο οι παραλίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, πηγή φθηνής διασκέδασης στη φύση και επαγγελματικών ευκαιριών.

OLYMPICS RIO Arpoador1

Aproador. Πηγή: Reuters/Nacho Doce

Μετά την καταστροφή φαβέλων για να δημιουργηθούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις πολλοί έχουν δημιουργήσει εκεί, κάτω από τον ήλιο και στους 40 βαθμούς κελσίου μίας συνηθισμένης καλοκαιρινής μέρας, τα... σπιτικά τους. Σπιτικά που δεν είναι άλλο από ένα κομμάτι ύφασμα και ένα μικρό σακίδιο με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους.

Εκεί στις παραλίες του Ρίο πολλοί δημιουργούν επαγγελματικές ευκαιρίας προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην της ημέρας. Πωλούν σάντουιτς, βγάζουν φωτογραφίες, κάνουν μασάζ και ότι άλλο βάλει ο ανθρώπινος νους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ