ΚΟΣΜΟΣ

Τα παιδιά της Συρίας χρησιμοποιούν το Pokemon Go ως έκκληση βοήθειας

Τα παιδιά της Συρίας χρησιμοποιούν το Pokemon Go ως έκκληση βοήθειας
twitter

Σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους ζητώντας βοήθεια, τα παιδάκια της Συρίας χρησιμοποιούν τo Pokemon Go για να καταγγείλουν τις συνθήκες της καθημερινής τους ζωή και το συμβολικό μήνυμα: ‘Ελάτε να μας πάρετε’.

Επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας που πολεμούν τον Άσαντ, δημοσίευσαν την Τετάρτη φωτογραφίες παιδιών που κρατούσαν ζωγραφιές Pokemon για να καταγγείλουν τις συνθήκες ζωής της Συρίας τα τελευταία 5 χρόνια.

Εδώ και λίγες βδομάδες, η εφαρμογή Pokemon Go είναι το επίκεντρο της προσοχής στα μέσα ενημέρωσης. Την ώρα που όλοι είναι αφοσιωμένοι στα κινητά τους και πιο συγκεκριμένα στο εθιστικό αυτό παιχνίδι, οι επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τη δημοφιλή αυτή εφαρμογή, προκειμένου να περάσουν το μήνυμά τους.

Ως εκ τούτου, τα παιδιά της Συρίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την εφαρμογή για να στείλουν απελπισμένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας βοήθεια.

Η πρώτη δημοσίευση έγινε από τις επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας την Τετάρτη, δείχνοντας φωτογραφίες παιδιών που κρατούσαν ζωγραφιές Πόκεμον με μηνύματα στα αραβικά όπως ‘Είμαι ο Kafr Nabl, από την επαρχία Idleb της Συρίας, ελάτε να με σώσετε’ και το συνοδευτικό hashtag #PrayForSyria.

Από την Τετάρτη, οι φωτογραφίες έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλές άλλες οργανώσεις κατά του Άσαντ. Σκοπός είναι να θυμίσουν στο κόσμο τη φρίκη που ζουν αυτά τα παιδιά κάθε μέρα, θύματα του εμφυλίου πολέμου και του ΙSIS. Το παιχνίδι αυτό βασίζεται πάνω στο κυνήγι Πόκεμον σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ