ΚΟΣΜΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον επιλέγει Αντιπρόεδρο - Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί;

Η Χίλαρι Κλίντον επιλέγει Αντιπρόεδρο - Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί;
REUTERS/David Becker

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον εξετάζει έναν προς έναν τους υποψήφιους για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ προκειμένου να καταλήξει στο πρόσωπο που θα την βοηθήσει στη μάχη για τον προεδρικό θώκο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ και ο υπουργός Γεωργίας, Τομ Βίλσακ βρίσκονται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων. Όμως το προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν από τη Βορτζίνια, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε πηγή από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου μέσω ενός μηνύματος που θα αναρτήσει Twitter, πιθανόν και σήμερα, καθώς θα παραστεί σε δύο συγκεντρώσεις στη Φλόριντα.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, που επικαλείται στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος με γνώση του θέματος, γράφει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πιθανόν να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο σήμερα και ότι πιστεύεται ότι θα επιλέξει τον Κέιν.

Η Κλίντον θα λάβει επίσημα το χρίσμα του κόμματος στο συνέδριο των Δημοκρατικών την επόμενη εβδομάδα στη Φιλαδέλφεια. Η επιλογή του προσώπου που θα σταθεί στον πλευρό της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο θα δώσει και μια πρόγευση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει εναντίον του μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιλογή είτε του Κέιν είτε του Βίλσακ, θα ενίσχυε το μήνυμα που θέλει να στείλει στους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι οι Δημοκρατικοί θα προτείνουν μια σοβαρή, σταθερή εναλλακτική στον απρόβλεπτο Τραμπ μετά το χαοτικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που ολοκληρώθηκε χθες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ