ΚΟΣΜΟΣ

Η ομιλία της Μισέλ στο συνέδριο των Δημοκρατικών που συγκίνησε τον Ομπάμα

Η ομιλία της Μισέλ στο συνέδριο των Δημοκρατικών που συγκίνησε τον Ομπάμα
Εντυπωσίασε τους Δημοκρατικούς με την ομιλία της η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ REUTERS/Mark Kauzlarich

Η Μισέλ Ομπάμα ξέρει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και να κερδίζει τις εντυπώσεις κι αυτό έκανε, για μια ακόμη φορά, με την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών, «αναγκάζοντας» τον πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγό της, να «υποκλιθεί» και να δηλώσει δημόσια το πόσο την αγαπάει.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μίλησε για την οικογένειά της, για τις κόρες της και τις αξίες με τις ποίες τις μεγαλώνουν, μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ένα περιβάλλον που είναι στραμμένοι οι προβολείς της παγκόσμιας κοινότητας.

Μεταξύ άλλων η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τη στιγμή που συνειδητοποίησε το πόσο πολύ θα επηρέαζε η πολιτική καριέρα του Μπαράκ Ομπάμα και οι επιλογές και των δύο, το πώς θα μεγαλώσουν τα κορίτσια τους και πως θα διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους.

Μάλιστα, αναφερόμενη στην καθημερινότητά της στον Λευκό Οίκο, τόνισε- μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της-ακόμη πως η ίδια ξυπνάει καθημερινά σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους, όπου πια «παρακολουθώ τις κόρες μου, δύο όμορφες, έξυπνες μαύρες γυναίκες να παίζουν με τα σκυλιά μας στην αυλή του Λευκού Οίκου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Χίλαρι Κλίντον, που είναι υποψήφια για να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Λόγω της Χίλαρι Κλίντον οι κόρες μας και οι γιοι μας το θεωρούν δεδομένο ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Τη θαυμάζω γιατί ποτέ δεν εγκαταλείπει. Απέδειξε ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει πρόεδρος».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Μισέλ Ομπάμα είπε: «Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι η χώρα σας δεν είναι υπέροχη. Είμαστε η πιο μεγάλη χώρα του πλανήτη. Και όσο οι κόρες μας ετοιμάζονται να βγουν στον κόσμο χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που να αξίζει».

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε περήφανος την ομιλία της συζύγου του και θέλησε να εκφράσει δημόσια τον θαυμασμό και την αγάπη του για εκείνη, με ένα tweet.

«Απίστευτη ομιλία από μία απίστευτη γυναίκα, δεν θα μπορούσαμε εγώ και η χώρα μας να είμαστε περισσότερο περήφανοι και ευλογημένοι που σε έχουμε ως Πρώτη Κυρία. Σε αγαπώ, Μισέλ», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του ο Μπάρακ ο Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ