ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Έτοιμοι να πεθάνουν οι ένοπλοι που κρατούν ομήρους στο αρχηγείο της αστυνομίας (vid)

Αρμενία: Έτοιμοι να πεθάνουν οι ένοπλοι που κρατούν ομήρους στο αρχηγείο της αστυνομίας (vid)
Vahan Stepanyan/PAN Photo

Αποφασισμένοι να μην παραδοθούν και να πέσουν μέχρι και τον τελευταίο δηλώνουν οι τουλάχιστον 30 πρώην στρατιωτικοί που έχουν ταμπουρωθεί στο αρχηγείο της αρμενικής αστυνομίας στο Γερεβάν από τις 17 Ιουλίου κρατώντας ομήρους υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Σήμερα ικανοποιήθηκε το αίτημα των ενόπλων να μιλήσουν στα ΜΜΕ. Δεκάδες δημοσιογράφοι έφτασαν συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη τους, Τζιράιρ Σεφιλιάν, και καταφέρονται στις δηλώσεις τους κατά του ηγέτη της χώρας, Σερζ Σαρκισιάν.

Ορισμένοι εξ αυτών λένε πως «ήρθε το τέλος» και ότι πρέπει να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα. Δηλώνουν ευθαρσώς αντίπαλοι του Σαρκισιάν και χαρακτηρίζουν «ύαινες» τους πολιτικούς που κυβερνούν.

Από την πρώτη στιγμή πάνοπλοι αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Αρμενίας έχουν πάρει θέσεις γύρω από το κτίριο και περιμένουν εντολές για να επέμβουν. Ωστόσο οι επιτελείς φοβούνται για τη ζωή των ομήρων και μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει τέτοια απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ