ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότοι σε απόγνωση: Δουλεύουμε πάνω από τα ανθρώπινα όρια

Πιλότοι σε απόγνωση: Δουλεύουμε πάνω από τα ανθρώπινα όρια
Facebook

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πιλότοι και συνολικά το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας Flydubai για τις συνθήκες εργασίας τους.

Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν, αναγκάζονται να δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τόσο η δική τους ασφάλεια, όσο και των επιβατών.

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και διαμαρτύρονται καθώς κάνουν συνεχώς υπερωρίες και πετούν ενώ νιώθουν πολύ κουρασμένοι και καταπονημένοι.

Εκτός από την κούραση έχουν να αντιμετωπίσουν και ασυνήθιστα περιστατικά ενώ βρίσκονται στον αέρα. Μεθυσμένοι επιβάτες, επείγοντα ιατρικά περιστατικά, ένας πιλότος που ξέχασε να κατεβάσει το χειρόφρενο κατά την απογείωση, πτηνά που συγκρούονται με τα αεροπλάνα είναι μερικά από τα περίεργα που τους έχουν συμβεί εν πτήσει.

«Η εταιρεία έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πιλότων της και αυτό φαίνεται όταν τους δεις κατά τη διάρκεια μίας πτήσης» είπε στον Guardian ένας από τους πιλότους που εργάζεται στην Flydubai.

Άλλος ανέφερε ότι οι ώρες που δουλεύουν είναι πάρα πολλές: «Αυτό που γίνεται είναι παράνομο και θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις».

Από την πλευρά της η εταιρεία ανέφερε ότι «ποτέ δεν έχει ζητήσει από το πλήρωμα να εργαστεί περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες» και ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρεία βρίσκεται υπό πίεση καθώς ένα αεροπλάνο της συνετρίβη στις 19 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 62 επιβάτες και το πλήρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ