ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Έρευνα για την επίθεση σε ιερέα

Βέλγιο: Έρευνα για την επίθεση σε ιερέα
REUTERS

Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές του Βελγίου μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ιερέα χθες Κυριακή από έναν άνδρα που υποστήριζε ότι έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία.

Η υπόθεση δεν δείχνει εκ πρώτης όψης ότι σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την τοπική εισαγγελία.

Ο ιερέας, ηλικίας 66 ετών, που τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι πήρε εξιτήριο σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί χθες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης εμφανίστηκε στην οικία του ιερέα στο Λάνακεν την Κυριακή γύρω στις 14.40 τοπική ώρα για να του ζητήσει να τον βοηθήσει και τον ρώτησε εάν μπορούσε να κάνει ένα ντους. Αφού έκανε μπάνιο, του ζήτησε χρήματα για να πάρει την αρνητική απάντηση του κληρικού.
Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι. Ο ιερέας Γιος Φάντερλι τραυματίστηκε στο χέρι.
Ο δράστης κατόπιν το έβαλε στα πόδια. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας δεν διέμενε στο τοπικό κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η επίθεση εκ πρώτης όψεως δεν «σχετίζεται με την (οργάνωση) Ισλαμικό Κράτος και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη» επισήμανε επίσης η εισαγγελία.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει σύνδεση» επέμεινε ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ