ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστη ασθένεια χτυπά την Μιανμάρ

Άγνωστη ασθένεια χτυπά την Μιανμάρ
Reuters

Πάνω από 30 παιδιά πέθαναν στη βορειοδυτική Μιανμάρ, από άγνωστη ασθένεια, από τα μέσα Ιουνίου, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

 

«Έχουμε αυτό το πρόβλημα εδώ και δύο μήνες αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη, καμία βοήθεια από την κυβέρνηση» δηλώνει ο Κέι Σάι, τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι καταγράφηκαν στα απομακρυσμένα χωριά Ναμιούν και Λάχε, τα όποια ανήκουν στην πιο φτωχή περιοχής της χώρας, σε απόσταση περίπου 1.300 χιλιόμετρων από την Γιανγκόν.

Τα περισσότερα από τα θύματα της άγνωστης ασθένειας που χτύπησε την χώρα είναι κάτω των 5 ετών.

Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι ο πυρετός, η δύσπνοια, ο βήχας, ο πονοκέφαλος, οι πόνοι στο στομάχι, αλλά και τα εξανθήματα.

Δείγματα αίματος από κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής εστάλησαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην πρωτεύουσα, Ρανγκούν, αλλά οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμη ποια είναι η ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπίσουν, η οποία μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Οι αρχές μάλιστα έχουν απαγορέψει την μετακίνηση του πληθυσμού από και προς την συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της άγνωστης, μέχρι στιγμής ασθένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ