ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ύποπτος για τρομοκρατία

Καναδάς: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ύποπτος για τρομοκρατία
Οι αρχές αξιολογώντας «αξιόπιστες πληροφορίες» για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, έκαναν επιδρομή σε μια μικρή πόλη στο Οντάριο REUTERS/Stringer

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας ύποπτος για τρομοκρατική δράση στον Καναδά, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η καναδική τηλεόραση, οι αρχές αξιολογώντας «αξιόπιστες πληροφορίες» για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, έκαναν επιδρομή σε μια μικρή πόλη στο Οντάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο ύποπτος.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια CTV News και CBC News, ο ύποπτος σχεδίαζε να ανατινάξει εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο, προκαλώντας μαζικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο ύποπτος, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγές των μυστικών υπηρεσιών είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο ύποπτος ονομαζόταν Άαρον Ντράιβερ και είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, καθώς στήριζε τους μαχητές του ισλαμικού Κράτους με αναρτήσεις του στα social media.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Αρούν Αμπντουραχμάν, ζούσε στο Στραθρόι, μια μικρή κοινότητα του Οντάριο.

2016 08 11T041020Z 859722029 S1BETUTITGAA RTRMADP 3 CANADA SECURITY

Πηγή: REUTERS/Stringer

Ο Ντράιβερ δεν αντιμετώπιζε κατηγορίες για κάποια εγκληματική πράξη, όμως τον Φεβρουάριο, είχε οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, που του είχε επιβάλει περιορισμούς όπως για παράδειγμα να μείνει μακριά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και social media, καθώς και να μην έχει καμία επαφή με το Ισλαμικό Κράτος ή παρόμοιες ομάδες.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι οι Καναδοί δεν θα πρέπει να τον φοβούνται, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ