ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα
Sean Rayford/Getty Images/Ideal Images

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν τη Λουιζιάνα και τον Μισισίπι, έγιναν αιτία να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, με τους διασώστες να είναι επί ποδός, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, τόνισε ότι οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στο νότιο τμήμα της πολιτείας δεν έχουν προηγούμενο. Κήρυξε, δε, τη Λουιζιάνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι των παραποτάμιων αυτών περιοχών απομακρύνονται με ειδικά οχήματα, με πλοία ή με αεροπορικά μέσα, καθώς, όπως γράφει το ΑΠΕ, οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συνολικά, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί.

Ένας άνδρας 68 ετών πνίγηκε σχεδόν 25 χλμ. από το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και ένας άλλος σκοτώθηκε πέφτοντας σε ένα χαντάκι, αφού παρασύρθηκε από το νερό, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τη διευθύντρια των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Τζο Αν Μορό.

Ένας τρίτος άνδρας πέθανε την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λουιζιάνα.

Οι κύριες οδικές αρτηρίες γύρω από το Μπατόν Ρουζ βρίσκονται κάτω από το νερό και κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω σε δέντρα ή ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους που κόλλησαν στη λάσπη, διασώθηκαν.

Οι πλημμύρες αυτές σημειώνονται την ώρα που ένα κύμα καύσωνα που συνοδεύεται από πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας πλήττει ένα τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως τη βορειοανατολική ακτή τους, όλο το Σαββατοκύριακο.

Στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια, όπου ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φθάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Το κύμα καύσωνα επεκτείνεται από νοτιοδυτικά του Οχάιο στη δυτική Βιρτζίνια και πλήττει επίσης την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, την Ουάσινγκτον, και τη Βοστόνη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Ροθ, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

«Ορισμένες πόλεις του Μεριλαντ και του Κονέκτικατ μπορεί να καταγράψουν επίσης ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών προτού η ζέστη αρχίσει να υποχωρεί την Κυριακή και τη Δευτέρα», συμπλήρωσε ο Ροθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ